Koledar
Darilni bon
PAKETI

Bosonoga hoja za pristni stik z naravo

Užitek je sezuti čevlje, stopiti bos in občutiti pristni stik z naravo pod svojimi nogami. Pa ne le iz užitka, tudi zaradi odličnih učinkov na naše zdravje. Hoja z bosimi nogami je ena najbolj učinkovitih naravnih telesnih terapij.

Bosonoga hoja je naravna refleksoterapija, omogoča vam boljše ravnotežje, pospešuje cirkulacijo, krepi majhne mišice stopal in pomaga pri razvoju zdrave oblike stopal.  Vedeti je dobro, da pri bosonogi hoji vedno najprej stopamo na prste, potem počasi na preostalo stopalo.

V naših termah smo oblikovali kar tri celovite bosonoge poti, ob različnih programih jih izjemno radi kombiniramo tudi s hojo po rosi ali snegu ter seveda s štorkljasto hojo po potoku.

Hoja po rosi ali snegu izboljša imunski sistem, pomaga pri glavobolih, okrepi mišice stopal in nog ter pospeši prekrvavitev v nogah. Priporoča se takoj, ko vstanete. Hodite 2-3 minute po rosi ali 20-30 sekund po snegu, nato si obujte tople nogavice in se ogrejte z gibanjem.

Sprehodite se po naših bosonogih poteh s kar enajstimi naravnimi materiali

Drobni pesek, mačje glave, glinopor, rečni prodec, humus, storži, sekanci, debel pesek, mivka, drevesne veje, drevesne kroglice. Kateri vam material boste najlažje prehodili?

 

  1. SPIRALNA BOSONOGA POT

Na voljo je vse za vse goste brezplačno pri zunanjem termalnem kompleksu.

Foto: Spiralna bosonoga pot 

 

  1. KRATKA BOSONOGA POT

Razprostira se pod apartmajskim naseljem. Vsi gosti se lahko vodeno ali sami sprehodijo po naravnih materialih.

Foto: Kratka bosonoga pot

 

  1. DOLGA BOSONOGA POT

3,2 km dolga Kneippova bosonoga pot je nagrajena NAJ tematska pot leta 2018 v akciji Moja Slovenija – lepa in gostoljubna. Opremljena z  dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Na poti lahko v naravnem okolju izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoj, Kneipp espresso ali kopel rok, gozdna kopel in meditacija. Za vas smo oblikovali celovito Kneippovo bosonogo doživetje, po katerem vas popelje certificirana Kneipp terapevtka.  

Foto: Kneippova bosonoga pot, ki vključuje štorkljasto hojo

 

    Aktivni paket
    Preživite aktivni dopust v Kamniško-Savinjskih Alpah. REZERVIRAJ
     
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih