Koledar
Darilni bon
PAKETI

Aktivni oddih za seniorje v Tuhinjski dolini

Tuhinjska dolina, ki se razprostira pod Menino planino in zajema dolini Nevlje in Motnišnice, je prava oaza sprostitve v objemu gozdov neokrnjene narave. Terme Snovik so v vasici Snovik le streljal oddaljene od slovenske prestolnice, tudi Kranja, Celja. Kot najvišje ležeče terme v Sloveniji so na eni strani obkrožene s Kamniško-Savinjskimi Alpami, na drugi pa s čudovitimi gozdovi. Do narave, ki nas obdaja, imamo še poseben odgovoren in spoštljiv odnos, kar dokazujemo s prejetimi nagradami na področju energetske učinkovitosti in trajnostne naravnanosti.

 

Naše največje bogastvo je zdravilna termalna voda, ki so jo že davno odkrili domačini. Ti so pogosto hodili k prosto iztekajoči se vodi, k domačiji »pri Kovaču«, in jo tudi odnašali domov za pitje in umivanje. Naša voda vsebuje kalcij in magnezij ter veliko drugih koristnih mineralov. Več o termalni vodi.

 

Apartmajsko naselje

Nastanili se boste v apartmajskem naselju s 4* na robu gozda, ki se razteza nad termalnim kompleksom in je zgrajeno iz naravnih materialov, kar omogoča sproščeno in udobno počutje v apartmajih in sobah s pomirjujočim razgledom na zeleno dolino in okoliške planine. 

Po naselju vodi sprehajalna cesta za kratek jutranji sprehod preden se spustite do restavracije Potočka do raznovrstnega samopostrežnega zajtrka s poudarkom tudi na lokalnih sestavinah, med, suho sadje, sok, maslo, jogurti, domači kruh, še posebej iskan ajdov kruh z orehi, na katerega namažete domače namaze, največkrat z zelišči in zelenjavo z lastnega zelenjavnega in zeliščnega vrta. Z bogatim zajtrkom si boste nabrali energijo za dnevne sproščujoče aktivnosti, za katere vam bo vaše zdravje zelo hvaležno.

 

Plavanje v bazenih s termalno vodo

Bazenski termalni kompleks sestavljata notranji in zunanji bazen z naravno travnato plažo. Voda v notranjem bazenu ima 32 °C, v masažnem bazenu pa 36 °C. Zunanji bazen ima temperaturo vode od 26 °C do 28 °C. V vodi boste sprostili telo, aktivirale se bodo prav vse mišice, saj je plavanje ena najboljših športnih aktivnosti. Naše telo je narejeno za gibanje, zato vas prijazne animatorke dnevno vzpodbujajo, da se pridružite vodenih vodnim telovadbam, ki potekajo vsak dan. Prav tako bomo naredili Kneippove vodne oblive takoj po telovadbi. Več o gibanju v vodi. 

 

Masaže in Kneipp tretmaji

Za popolno sprostitev telesa bomo skupaj izbrali najbolj primerno masažo ali tretma za sprostitev celega telesa. V malem svetu savn pa so na voljo tri vrste savn – finska, turška in ledena savna.

Terme Snovik so tudi edini Kneipp center v Sloveniji, imeli boste priložnost, da ga spoznate v času vašega bivanja kar preko petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha je določil povezovanje petih elementov: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi. Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar.

 

Pristen stik z naravo – bosonogo kot v otroštvu

Pri bivanju v naselju vas povabimo na posebno Kneippovo bosonogo doživetje po nagrajeni Naj tematski poti leta 2018. Zagotavljamo vam, da boste v stiku z zemljo in z naravo obudili spomine iz otroštva, ko ste bosonogo razpoloženo tekali po domačem dvorišču in bližnjih travnikih.

Bosonogo doživetje vključuje: spoznavanje s Kneippovo filozofijo, naravno refleksno masažo, preizkus Kneippovih hidroterapij, okusno Kneippovo presenečenje, vodeno sprostitev, test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus). Bosonoga pot je opremljena z dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov. Na poti lahko v naravnem okolju izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoja in kopel rok. Skupaj bomo odkrivali blagodejne učinke zelišč na lastnem zeliščnem vrtu. Na poti vas čaka tudi okusni prigrizek izključno lokalnih dobrot.

 

Raznolik program aktivnosti

Slikovita, zelena in hribovita okolica Term Snovik vas bo v času oddiha zagotovo zvabila na svež zrak v bližnji okolici. Okoliški hribi so primerni za pohodnike in kolesarje, ki bodo navdušeni nad lepotami neokrnjene narave. Skozi celo leto pripravljamo atraktivni animacijski program z vodenimi pohodi v okolico. Vse svoje aktivnosti pa vedno lahko prilagajate svojim zmogljivostim. Za samostojno odkrivanje okolice so na voljo tudi palice za nordijsko hojo, ki jih brezplačno najamete na recepciji, ali si izposodite električno kolo za lažje premagovanje klancev. 

Snovik je odlično izhodišče tudi za obisk Velike Planine, Arboretuma Volčji Potok, izvira Kamniške Bistrice, Menine planine, Sv. Miklavža. V Kamniku si ogledate kulturne znamenitosti, obiščete samostan Mekinje in se sprehodite skozi staro mestno jedro. Tekom celega leta pa vas vabimo, da se pridružite številnim dogodkom Turističnega društva Tuhinjska dolina, ki s svojimi programi skrbi ne samo za promocijo doline in povezovanja domačinov, ampak tudi ohranjanje obrti in tradicije. Programi so objavljeni na www.td-tuhinjskadolina.si

In pri vseh odločitvah vam bo prijazno osebje pomagalo na recepciji, kjer boste prejeli vse potrebne zemljevide in druge informacije.

Restavracija Potočka

Po aktivnem dnevu bo za dobro hrano skrbela ekipa restavracije Potočka. Lokalna tuhinjska postrv, firštov golaž, tuhinjska fila in druge lokalne okuse boste spoznali na krožnikih tudi na moderni način.

Z upokojensko izkaznico boste bivali še ugodneje. Preverite ugodnosti bivanja v aktualni ponudbi ZA SENIORJE, ki poleg kopanja vključuje tudi številne dodatne ugodnosti in animacijske aktivnosti. Priporočamo vam bivanje ob delavnikih, v terminih od nedelje do petka. 

 

Vabljeni, da spoznate in doživite Tuhinjsko dolino v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp.

 

Dodatne informacije: 

01 83 44 100, 080 81 23

booking@terme-snovik.si

    Srebrni paket
    Posebna ponudba za seniorje. Vključena tudi gratis masaža. REZERVIRAJ
     
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih