Koledar
Darilni bon
PAKETI

TOP 10 razlogi za družinska doživetja v Termah Snovik

Terme Snovik, obdane z neokrnjeno naravo, se nahajajo v Tuhinjski dolini, le dobre pol ure iz Ljubljane, Kranja ali Celja, le 9 km od Kamnika. Zaradi bližine Alp, možnosti oddiha v naravi, okoliških hribov ter celotne ponudbe, ki jo nudijo v Termah, so postale priljubljena točka za družinski oddih v vseh letnih časih, za en dan ali več dni. Za obisk ni zanimiv samo poletni čas, ko so odprti tudi zunanji bazeni in tobogani, temveč tudi drugi letni časi zaradi številnih dodatnih animacijskih in športnih aktivnosti za otroke in starše.

Kratek družinski oddih, na katerem si boste napolnili baterije, je zaradi hitrega tempa življenja zelo pomemben. Terme Snovik zagotavljajo obilo družinskih doživetij prav za vsakogar. Najmlajše bodo zagotovo navdušile vodne vragolije, iskanje skritega zaklada, družinski pohod s presenečenjem in še marsikaj. 

 

  1. Sončno apartmajsko naselje

Kompleks se nahaja v neokrnjeni mirni naravi Tuhinjske doline, kjer se boste vsak dan nadihali svežega zraka. V času vašega bivanja se namestite v apartmajskih hiškah na robu gozd. Iz prostornih apartmajev in sob, ki so vsi zgrajeni iz naravnih materialov, se v večini primerov razteza čudovit razgled na neokrnjeno naravo, Alpe in na Terme. Imena apartmajskih hišk smo poimenovali po drevesih, ki rastejo v bližini, to bo fina priložnost, da skupaj opazujete različne listavce in iglavce.

  1. Notranji in zunanji termalni bazeni za vso družino

Velik razvejan notranji bazen nudi doživetja za vso družino. Voda je prijetno topla in ogrevana na 32 stopinj. Za manjše je na voljo otroški bazenček, za večje mulce pa bodo zelo zanimivi vodna goba, slap, vodna zavesa, gejzir, masažna postelja, hitra reka, masažni bazen, stenske vodne masaže in talne vodne masaže. Polno zabave pa ponuja poletno kopanje na zunanjih bazenih s tobogani in številnimi zunanjimi animacijami.

Z našo termalno vodo se boste kadarkoli odžejali , saj je stalno na voljo za pitje.  Bogata je z magnezijem, kalcijem ter natrijem in tako blagodejno vpliva na telo. To je pomembna informacija za starše, ki želijo narediti nekaj več za svoje zdravje.

  1. Zabava z maskoto term, palčkom Snovičkom

V času vašega obiska boste zagotovo spoznali palčka Snovička, ki prav vsako soboto obišče vse otroke na bazenu in se jim pridruži pri otroških delavnicah.  Otrokom se predstavi kot palček, ki živi v gozdu blizu term. Vesel bo tudi, če boste sprejeli povabilo v klub Palčka Snovička.

  1. Kneipp bosonoge poti

V termah imamo prvi Kneipp center v Sloveniji, imeli boste priložnost, da ga spoznate v času vašega bivanja kar preko petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni: voda, zelišča, gibanje, prehrana

in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi.

Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar. V Termah Snovik so Kneippova načela vpletli v obstoječo ponudbo, ki je že od vsega začetka prijazna ljudem in okolju. Pravo doživetje za družino z malo večjimi otroki se bo podati na 3,2 km dolgo pot bosonogo pot.  Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov, v mimoidočem potoku bomo štorkljasto postopali in spoznali Kneipp oblive. Zaustavili se bomo na lastnem zeliščnem vrtu, kjer bomo z vonjanjem skušali prepoznati zelišča.

  1. Po aktivnostih si privoščite slasten obrok

V restavraciji Potočka vam nudijo zajtrke, kosila, večerje in jedi po naročilu. Restavracija slovi po odlični, zdravi  in lokalno izbrani hrani, kjer uporabljajo zelišča, začimbe in tudi precej zelenjave iz domačega vrta. Iz restavracije, ki je v obliki polkroga, obdanega z velikimi steklenimi okni, se razprostira pogled na gozdove in potok. Restavracija je urejena tudi v notranjem delu kopališča, ki je namenjana za kopalce. Z pogledom na dogajanja na bazenu si privoščite odličen obrok. Za najmlajše so na voljo tudi posebni otroški meniji kot so Popaj, Miki Miška in Mali črvek.

  1. Aktivno po dolini Tuhinjske doline

Okolica Term Snovik ponuja številne različne aktivnosti v naravi. Na voljo vam je čisto prava telovadnica v naravi z 9-imi fitnes napravami, 12 vadbenih elementov pa povezuje še tri kilometre dolga trim steza v bližini. Skozi celo leto se izvajajo vodeni pohodi v okolici, obisk kmetije z degustacijo, vodeni ogledi bosonoge poti in nočni pohodi z baklami. Podate se lahko po raznolikih pohodniških in kolesarskih poteh, ki so primerne za vse športne navdušence, tudi otroke.

  1. Ogled kamniških znamenitosti

In kaj vse lahko obiščete v okolici ali peš ali na kolesih? Velika Planina, Arboretum Volčji Potok, izvir Kamniške Bistrice, Menina planina, staro mestno jedro Kamnika, Stari Grad, Sv. Miklavž, Zdravilni gaj Tunjice.

  1. EKO terme

Že od samih pričetkov smo zavezani varovanju okolja in trajnostni naravnanosti. Zavedamo se bogastva narave, ki nas obdaja, zato smo krenili na pot ohranjanja čistega, zdravega okolja in povezovanja z okoliškim prebivalstvom.  Uporabljamo varčne žarnice, vse sobe in apartmaji delujejo po sistemu energetske varčnosti. Odpadke v apartmajskem naselju zbiramo ločeno: papir, steklo, embalaža in mešani odpadki. Toaletni papir, papir za roke, serviete so izdelani iz recikliranih materialov.

  1. Prijazni zaposleni

Naši zaposleni so vaši informatorji, predvsem iz lokalnega okolja, zato ga tudi odlično poznajo in vam odkrijejo najbolj skrite kotičke Tuhinjske doline. Da bo vaše bivanje pri nas čudovito doživetje  in nepozaben spomin.

  1. Številne paketne ponudbe

Za vas bomo med našimi tematskimi paketi našli ravno tistega, ki bo ustrezal vaši družini. Na naši spletni strani vam je zagotovljena najboljša cena. V letošnjem letu boste pri nas imeli možnost izkoristiti tudi turistične bone. 

V Termah Snovik doživite pravo malo družinsko pustolovščino.

 

Še danes rezervirajte svoje družinsko doživetje na booking@terme-snovik.si. 

    Termalni oddih z obiskom Arboretuma
    Termalne počitnice z vključeno vstopnico za cvetoči Arboretum Volčji Potok. REZERVIRAJ
     
    Vrednostni darilni boni 100 €
    Odlična ideja za darilo za vaše bližnje.
    Cena:
    100,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih