Koledar
Darilni bon
PAKETI

Številni učinki zvočne kopeli v naravi

Zvočna kopel je izjemna izkušnja, ki vam omogoča globoko telesno sprostitev, umirjenost in meditativno stanje uma. Med kopeljo se potopite v zdravilne zvoke in vibracije, ki jih ustvarjajo različni instrumenti, uglašeni na harmonične frekvence. Ta izkušnja omogoča vašemu telesu, da se preoblikuje in doseže spremembo stanja.

Uporaba zvoka in vibracij za zdravljenje ima dolgo zgodovino, ki sega več tisočletij nazaj. Aborigini v Avstraliji že več deset tisoč let uporabljajo zvok za zdravljenje, antični Grki so za lajšanje prebavnih težav uporabljali liriko, in gong je že stoletja nepogrešljiv del duhovnega napredka v tibetanskem budizmu.

Danes se zvočna kopel izvaja predvsem z gongom, ki izvira iz Tibeta. Učinki zvočne kopeli so izjemni, saj se zvoke in vibracije čutijo skozi celotno telo, kar omogoča globoko sprostitev in ponovno vzpostavitev ravnovesja na vseh ravneh bivanja.

Zvočna kopel je primerna za vsakogar, ki si želi doseči globoko sprostitev telesa in uma. Pred terapijo je pomembno, da se posvetite svojemu telesu in mu namenite pozornost skozi čuječnost in tehnike sproščanja ter dihanja. Terapija se lahko izvaja individualno ali v skupini, pri čemer je možno prilagajanje izkušnje glede na potrebe in želje posameznika, še posebej priporočena za pare ali drugače povezane ljudi, saj se lahko v skupini lažje prepustite v odnosih in pridete do notranje bolj izpopolnjujočih senzacij v relaciji do ostalih oseb.

 

Učinki zvočne kopeli na telo in um so res številni. 

  • Usklajevanje delovanja možganskih hemisfer: Zvočna kopel pomaga uskladiti delovanje levo in desno hemisfero možganov, kar vodi v globlje uvide, dvig sposobnosti reševanja izzivov v življenju in izražanje kreativnega potenciala.

  • Sprememba možganskih valovanj: Zvočna kopel spodbuja prehod možganskih valovanj iz stanja budnosti in pozornosti (beta valovanja) v stanje sproščenosti, zamišljenosti (alfa valovanja), meditativnega stanja, dremeža (delta valovanja) in globoko spanje (theta valovanja).

  • Blagodejni učinki na duševne motnje: Stanje globoke sproščenosti, doseženo med zvočno kopeljo, lahko blagodejno vpliva na različne duševne motnje, kot so anksioznost, motnje razpoloženja, ADHD, odvisnosti, depresija in posttravmatska stresna motnja. Pomembno je opozoriti, da zvočna kopel ni nadomestek za medicinsko zdravljenje, temveč lahko pomaga pri uravnovešanju in blaženju simptomov.

  • Krepitev povezave z notranjim umom: Zvočna kopel, ki jo spremlja sproščanje in notranja pozornost, pomaga okrepiti in vzpostaviti globljo povezavo z notranjimi potrebami, čustvi in osebno vsebino. To prispeva k lepšemu in bolj uravnovešenemu odnosu do sebe, drugih ljudi in življenja na sploh.

  • Živčni sistem: Zvočna kopel spodbuja delovanje parasimpatičnega živčnega sistema, ki sprošča gladke mišice, uravnava krvni tlak in delovanje endokrinih žlez. To ustvarja ravnovesje in izboljšuje komunikacijo med perifernim in centralnim živčevjem.

  • Kardiovaskularni sistem: Sproščujoč učinek zvočne kopeli zmanjšuje krvni tlak, upočasnjuje srčni utrip in širi krvne žile.

  • Fascije in tetive: Zvočna kopel pomaga sprostiti napetosti in mišični spomin, kar zmanjšuje napetosti in bolečine v telesu, povezane z fascijo in tetivami.

  • Kosti: Pospeši se celjenje in regenerativne sposobnosti kostnih celic ter izdelovanje novih krvnih celic.

  • Endokrine žleze se uskladijo v delovanju, doživijo ponastavitev sistema.

  • Imunski sistem se okrepi v delovanju in sposobnosti boja proti patogenim dejavnikom.

  • Razstrupljevalni procesi se okrepijo in pospešijo. Zelo pomembno je tudi, da pijete dovolj tekočine!

 

Ob obisku zvočne kopeli v naravi v Termah Snovik boste lahko uživali v edinstveni izkušnji, ki združuje sprostitev, povezavo z naravo in koristi za telo in um.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih