Koledar
Darilni bon
PAKETI

22. obletnica Term Snovik

V Termah Snovik ob 22. obletnici priložnostno otvorili novo pridobitev – EKO KAMP SNOVIK

 

Snovik, 25. 1. 2024

 

Terme Snovik so v sredo, 24. 1. 2024, skupaj v družbi poslovnih partnerjev, družbenikov, domačinov, zaposlenih ovekovečile že 22. obletnico delovanja term v Tuhinjski dolini. Tokratna obletnica je bila v znamenju predstavitve in otvoritve popolnoma novega EKO KAMPA SNOVIK, ki se nahaja v neposredni bližini termalnega centra v objemu neokrnjene narave. Ponujal bo 9 mest za počitniška vozila in 20 šotorišč, s pripadajočimi sanitarnimi objekti, ter pralnico, odprt pa bo vse dni v letu. Podporo in ekološko smer sta podprla tudi slavnostna govorca župan občine Kamnik, g. Matej Slapar in ga. Lidija Koren, predsednica združenja kampov Slovenije.

 

Mineva natanko 22. let, odkar so 25. januarja 2002 v Termah Snovik prvič za goste odprli pokrite bazene in do danes se jih je v zdravilnih termalnih bazenih kopalo že več kot 2.800.000. Veliko je tudi tistih gostov, ki se vračajo vsakodnevno, njihove zgodbe o moči zdravilne termalne vode so resnično navdihujoče. Direktorica Katarina Adam, je ob pregledu uspešno zaključenega poslovnega leta, poudarila, kako pomembno se je hitro odzivati v tem dinamičnem gospodarskem sektorju, saj je zdravstvena kriza močno vplivala na določene (predvsem tuje) poslovne partnerje. Vendar so s pospešenimi prodajnim aktivnostmi uspelo odpreti nove trge, ter s tem povečati tudi število gostov. Hkrati pa se lahko pohvalijo, da so bili lansko leto ponovno med najboljšimi kopališči, kar daje potrditev predvsem domačih gostov, da so na pravi poti.

 

V Termah Snovik že od samih začetkov razvijajo aktivno, zeleno in zdravo ponudbo. In tako so danes visoko v vrhu, pravzaprav kar pionir trajnostne naravnosti in odgovornega obnašanja do naravnih virov in okolja. Prav tako je z njihovo naslednjo zgodbo EKO KAMPA SNOVIK, saj so kamp zgradili v duhu trajnostne filozofije z lokalnimi materiali, kjer so uporabili les izključno iz Snovika, vse pa so izvajali s pomočjo domačih obrtnikov iz Tuhinjske doline. Kamp ima tudi izjemno lego saj ga na eni strani obdaja gozd, na drugi strani pa žuboreč potok. Gost lahko izbira med izjemno pestrimi pohodniškimi potmi, kolesarjenjem, v neposredni bližini pa seveda tudi topel termalni center z bazeni, savnami, wellnessom in restavracijo.

 

Pomen trajnostnega, zelenega razmišljanja pri tovrstnem podvigu je poudarila tudi ga. Lidija Koren, predsednica združenja kampov Slovenije, ter predala sadiko lipe, ki je tudi simbol slovenskega turizma.

 

V letošnjem letu bodo Terme Snovik praznovale tudi 30-obletnico postavitve prvega pilotnega bazena, ter podjetniško idejo »Terme Snovik v nastajanju«, že takrat s poudarkom, da bodo gradili EKO TERME, ki bodo energetsko učinkovite in okolju prijazne. »Prav na tem mlinskem kamnu, ki stoji pred vhodom v naš nov EKO KAMP SNOVIK, sva skupaj s Srečotom Urankarjem (lastnikom zemljišč op. p.), sklenila dogovor, kako bomo gradili terme, kateri še danes drži.«, pravi prokurist in idejni vodja Term Snovik g. Ivan Hribar, ki doda, da so s tem začeli uresničevati razvoj pravega turizma  v Snoviku, Tuhinjski dolini in občini Kamnik. G. Hribar je poudaril tudi odlično sodelovanje z lokalno skupnostjo, kot tudi občino Kamnik s katero so sprejeli dopolnitev prostorskega načrta Term Snovik, ki jim sedaj omogoča postavitev novega Kneipp Naturhotela, wellnessa, vrtca, povečanja parkirišč, ter energetskega objekta.  

 

Kako pravilna in vizionarska je bila odločitev takratnih protagonistov, da bodo pred 22. leti v Tuhinjski dolini izvajali trajnostni turizem, je potrdil tudi župan občine Kamnik, g. Matej Slapar. Že leta 2008 so namreč med prvimi v Sloveniji dobili visoko priznanje Evropske unije, t.i. EKO MARJETICO, ki jo podeljujejo za okolju prijazno delovanje in se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov, ter sodelovanje z okoljem. Dodal je še, da ima destinacija Kamnik izjemen turističen potencial tudi s preostalimi znamenitostmi, še posebej Veliko planino in botaničnim vrtom Arboretum Volčji potok.

 

S Turizmom Kamnik so v lanskem letu sprejeli skupno strategijo razvoja turizma na kamniškem, ki na celotni destinaciji vključuje vseh 5 kneippovih stebrov; VODO, GIBANJE, PREHRANO, ZELIŠČA in ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG. Verjamejo, da je vizija Term Snovik tista, ki nudi gostom razlikovalno prednost in pristna doživetja na celotni destinaciji.

 

V Termah Snovik v zadnjem obdobju še posebej krepijo peti steber, zdrav življenjski slog, kjer gostom ponujajo poleg gozdnih doživetji z elementi meditacije, gozdne joge, bosonoge hoje, tudi posebne večere, ki so jih poimenovali cikel pogovorov za zdrav življenjski slog, kjer se lahko gostje preko različnih strokovnjakov na svojem področju uzrejo v sebe, ter ponovno najdejo stik s seboj in naravo.

 

Na dogodku sta se tako direktorica ga. Adam, kot tudi prokurist, iskreno zahvalila zaposlenim, saj kot pravita, da ljudje delajo turizem. Ob tej priložnosti je direktorica, kot vsako leto, predala tudi posebno priznanje za NAJ zaposleno leta 2023, Saši Klar, ki si ga je prislužila po svoji izjemni prizadevnosti, delovni etiki, ter konstantnemu raziskovanju novosti v wellness centru Term Snovik. V času dela v termah je pridobila posebna znanja in kompetence pedikerke, ter certificirane aromaterapevtke.

 

Ena izmed podstati dogodka so bili tudi Okusi Kamnika, posebnemu projektu, ki je del širšega projekta Okusiti Slovenijo, s katerim utrjujejo prepoznavnost podobe kulinarike Slovenije. Tako so gostje na prireditvi okušali tipični divjačinski »firštov« golaž, kamniško »kajžerco«, trnič, tuhinjsko filo in postrv, ter se okrepčali s tradicionalno pijačo pastirjev »rušovec«. Ob tem je direktorica Term Snovik, ga. Adam dejala: »V naši Restavraciji Potočka, ki je odprta vse dni v tednu in ima od letošnjega leta na voljo v svoji ponudbi ponovno Okuse Kamnika ter seveda okusne Kneippove jedi, želimo v naslednjih mesecih tudi osvežiti podobo naše restavracije in narediti še en korak v smeri boljšega počutja gostov.«.

 

Program praznovanja je povezovala Sabina Bajt, sodelavka term iz prodaje in marketinga, kulturni program praznovanja pa so izvedle mlade lokalne glasbenice iz Tuhinjske doline, ki slišijo na ime CITRIN BAND

 

    TERMALNI VIKEND ZA 2 OSEBI
    Odlična ideja za darilo za vikend oddih.
    Cena z DDV:
    320,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih