Koledar
Darilni bon
PAKETI

Ajurveda v Termah Snovik

V termah živimo in delujemo skladno s Kneippovimi načeli harmonije telesa in duha, zato smo se povezali s Holističnim centrom Swasthya, ki v naš prostor prinaša avtentično ajurvedsko znanje, prakse in izkušnje.

                        

* Swasthya pomeni zdravje. Ajurveda zdravje definira ne le kot odsotnost fizične bolezni, temveč mora fizično zdravje spremljati tudi prijeten oz. blažen občutek zadovoljstva, sreče, veselja, um in čuti morajo biti uravnovešeni in pomirjeni. Sanskrtska beseda swasthya opisuje takšno stanje zavesti, telesa in duha.

 

Stalna člana strokovne ekipe Holističnega centra Swasthya sta dr. Lakhsmi in dr. Vishnu, srčna in predana ajurvedska zdravnika iz Indije. Lani sta se iz Nemčije preselila v Slovenijo z namenom dolgotrajnega strokovnega udejstvovanja in širjenja znanja o ajurvedi. Zdravnika izvajata osebne posvete in pripravljata delavnice, predavanja, različne programe za razstrupljanje in pomlajevanje telesa, dr. Lakshmi pa je tudi učiteljica dihalnih tehnik po licencah fundacije Art of Living.

            

 

URNIK gostovanj v Termah Snovik

Holistični center Swasthya s svojimi storitvami v Termah Snovik gostuje vsak zadnji torek v mesecu,  v prostorih apartmajske hiše Hrast.

Osebni posveti in EPBT tretmaji potekajo v dopoldanskem in popoldanskem času. Posveti bodo potekali v seminarskih prostorih apartmajske hiše Hrast.

Naslednji termin gostovanja je torek, 30. 11. 2021. 

 

STORITVE

1. INDIVIDUALNI POSVET Z AJURVEDSKIM ZDRAVNIKOM

Posvet z ajurvdskim zdravnikom je posebna izkušnja. Je kot obisk pri prijatelju. Dr. Vishnu vas vodi skozi prijeten pogovor, v katerem izve več o vaših navadah, dnevnih rutinah in splošnem življenjskem slogu. V času pogovora vam preveri tudi pulz, to je posebna vrsta diagnostike, ki jo pozna ajurveda, in se imenuje pulzna diagnostika. Na ta način ajurvedski specialist preveri in odkrije neravnovesja, ki se lahko skrivajo globoko v vaših telesnih tkivih in jih nekatere moderne metode diagnosticiranja ne zaznajo.

Na podlagi pogovora in pulzne diagnostike vam zdravnik svetuje, na kakšen specifičen način lahko izboljšate svoj življenjski slog, da bo podpiral vaš telesni tip in  dolgotrajno, celostno zdravje in dobro počutje.

Na individualnem ajurvedskem posvetu izveste:

  • kakšna je vaša telesna konstitucija,

  • kakšno je vaše trenutno neravnovesje,

  • katera hrana je za vas primerna,

  • s katerimi zelišči si lahko izboljšate telesno stanje,

  • katere tehnike za blaženje stresa so za vas učinkovite,

  • katere dihalne vaje vas bodo vrnile v vaš center, s

  • katerimi drugimi tretmaji boste vzpostavili ravnovesje telesa, duha in uma.

 

2. TRETMA EMOCIONALNEGA IN FIZIČNEGA BALANSA (EPBT)

EPBT je tretma, ki izvira iz modrosti ajurvede. Nežna masaža vitalnih točk uravna vse elemente in nas pripelje do stanja telesnega in čustvenega ravnovesja. Odstranjuje naše blokade na vseh nivojih in nas tako pripelje v stanje globokega miru in sprostitve.

Tretma emocionalnega in fizičnega balansa ima številne učinke:

  • sprošča stres na vseh nivojih,

  • lajša bolečine v sklepih in mišicah,

  • vzpostavlja ravnovesje avtonomnega živčevja,

  • ugodno vpliva na hormonsko ravnovesje,

  • pomaga pri napetostih na področju glave,

  • odpravlja čustvene blokade,

  • prinese večjo jasnost in fokus,

  • povečuje voljo in nivo energije,

  • pripomore h globljemu zavedanju.

 

IZVAJALCI

Dr. Vishnu Prasad

Dr. Vishnu Prasad je srčen in entuziastičen ajurvedski zdravnik, predan svoji praksi ajurvedske medicine in tudi poslanstvu predajanja znanja za boljše življenje vsakogar, ki se z njim sreča. Študij ajurvede, ki je v Indiji enakovreden medicinski fakulteti, je opravil na Sri Sri College of Ayurvedic Science and Research v Bangaloru, kjer je postal tudi specialist za pulzno diagnostiko. Po zaključenem izobraževanju je najprej s svojo prakso začel v Indiji, zadnjih pet let pa je delal v različnih Evropskih državah. Nazadnje je svojo prakso opravljal v Nemčiji, od leta 2020 pa je postal stalni sodelavec in soustanovitelj Holističnega centra Swasthya.

 

Eva Knafelc

Je soustanoviteljica Holističnega centra Swasthya in kot strokovna sodelavka v centru skrbi za odlično uporabniško izkušnjo obiskovalcev centra in izvajanje tretmajev, ki podpirajo ajurvedska priporočila dr. Vishnuja. Že pred srečanjem z ajurvedo je več let delovala kot maserka in razvijala svoj pristop, nato pa se je navdušila in specializirala za izvajanje tretmajev, ki človeka obravnavajo nežno in celostno, hkrati pa so izjemno učinkoviti. Eden izmed njih je tudi EPBT.

 

Informacije in rezervacije termina

E-mail: info@hc-swasthya.com

Telefon: 030 294 066

www.hc-swasthya.com/

***************************

ZAKAJ AJURVEDA? Spoznajte najstarejši znanstveni medicinski sistem in pot do celostnega zdravja

 

Ajurveda je prva in izvorna alternativna medicina z več kot 5000 - letno tradicijo izkušenj, raziskovanja in razvoja. Beseda AYURVEDA izhaja iz dveh sanskrtskih besed: Ayur - življenje, veda - znanje, znanost. Pomen zloženke AYURVEDA je torej znanost o (zdravem, celostnem) življenju.

 

Ajurveda je tradicionalna indijska medicina, ki je časovno preizkušena metoda, saj njeni začetki segajo več kot 5000 let v preteklost. Kot celostna veda in znanstvena metoda se je razvila na indijski podcelini in se od tam razširila v druge regije, kjer je postala osnova za razvoj mnogih tradicionalnih in etničnih medicinskih sistemov in farmakopij.

 

Prvi, glavni in najpomembnejši cilj ajurvede je prvotno preventiva - ohranjanje zdravja pri zdravem človeku. Želja vsakega ajurvedskega zdravnika je, da vsi ljudje na svetu ostanejo zdravi in da je odsotnost bolezni popolna. Ta nesebična želja po globalnem zdravju je nekaj, kar ajurvedo razlikuje od modernih medicinskih sistemov.

 

Osnovni principi ajurvede so preprosti in imajo v današnjem svetu izredno praktično uporabo, saj jih z malo pozornosti zlahka vdelamo v naše vsakodnevne rutine. V današnjem storilno naravnanem svetu se namreč soočamo z napornim izzivom ohranjanja ravnovesij: med službo in družino, med športom in počitkom, med prilagajanjem družbi in sledenju samemu sebi. Obdani smo z obilico informacij, ki obljubljajo hitre rezultate ne glede na naše individualne okoliščine. Resnica pa je, da ni univerzalnega recepta za zdravje in dobro počutje, saj je vsak človek zgodba zase.

 

Prednost ajurvede je v njenem celostnem, holističnem pristopu. Zdravje utemeljuje kot ravnovesje med telesom, umom in duhom in vsakega posameznika obravnava kot unikatno celoto, sestavljeno iz teh treh nivojev bivanja (telo, dih, um). V ajurvedi je človek vedno posameznik, vendar tudi del svojega naravnega in družbenega okolja. Ajurvedska medicina bolezni ne zdravi simptomatsko. Skozi svoje specializirane metode diagnostike poseže v globino človeškega telesa in najde sam vzrok bolezni. Vsako obolenje ali motnja je definirana kot specifično neravnovesje, ajurvedske terapije in tretmaji pa so zasnovani tako, da nas usmerjajo nazaj v naše naravno ravnovesje. Za vsako obolenje ali zdravstveno težavo ajurveda odkrije dejanski izvor in zdravljenje začne pri vzroku bolezni. Terapevtski procesi, ki jih svetuje, nam tudi na dolgi rok pomagajo, da se nam bolezen ne pojavi znova.

 

Ajurvedska teorija temelji na prepletu petih osnovnih elementov (prostor, zrak, ogenj, voda, zemlja), ki se v človeškem telesu in svetu okrog nas kombinirajo v tri principe delovanja oz. doše: vata, pitta, kapha. Od razmerij elementov v telesu je odvisna naša specifična telesna konstitucija, naš značaj in tudi naše zdravje.

 

Spoznavanje ajurvede je v osnovi spoznavanje lastnega telesa, njegovih potreb in odzivov na zunanje dražljaje. Ko prepoznamo svoj telesni tip, začnemo uravnavati vsa področja svojega življenja in tako z izbranimi in preudarnimi odločitvami dosežemo prijazno preobrazbo telesa, uma in duha. Z upoštevanjem svojega telesnega tipa in naravnih ritmov okolice lahko s preprostimi ukrepi poskrbimo za preventivo in ohranjanje trdnega zdravja, dvignemo kvaliteto svojega življenja ter si zagotovimo dobro fizično pripravljenost ter čustveno stabilnost.

 

Ajurveda ponuja širok nabor terapij in naravnih, zeliščnih ter mineralnih zdravil, njena resnična moč in uporabnost v modernem svetu pa je v povsem individualiziranem pristopu. Skozi ajurvedo vsak posameznik dobi “po meri” prilagojena priporočila glede celotnega življenjskega sloga, od prehrane do telesne vadbe, pri čemer se upošteva telesna konstitucija, starost, letni čas in mnogi drugi dejavniki, ki vplivajo na naše zdravje in počutje.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih