Koledar
Varno v terme
Darilni bon
PAKETI

Brezskrbno in varno na termalni oddih

Dragi gostje,

v Termah Snovik smo v skrbi za naše goste, zaposlene, okolje in naravo skladni s skupno zavezo trajnostnega delovanja ter skrbnim izvajanjem visokih zdravstvenih in higienskih standardov. Kot zeleni ponudnik v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp ustvarjamo pogoje za varen oddih skladno z znakom Green & Safe Slovenske turistične organizacije:

1. Visoke higienske zahteve in priporočila za varovanje zdravja

Z izvajanjem visokih zdravstvenih in varnostnih standardov varujemo goste, zaposlene in prebivalce v lokalni skupnosti. 

2. Naša država je varna država

Zato vas vabimo, da dopustujete doma in z vsemi svojimi čutili občutite lepote naše dežele.

3. Živimo in delujemo trajno

Že od naših začetkov smo usmerjeni v trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov. Ponosni smo, da smo leta 2008 prvi v Sloveniji prejeli znak Ecolabel (Eko marjetica) za okolju prijazno delovanje po kriterijih Evropske komisije, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem. Od 2015 smo vključeni smo v zeleno shemo slovenskega turizma, ko smo prejeli naziv Slovenia Green Accommodation

4. Aktivna, zdrava in zelena destinacija

Naše Terme se nahajajo v objemu gozdov. Zeleni gozd je pravi balzam za dušo, saj prinaša telesno ravnovesje in sprošča. Preko vseh odtenkov zelene barve si lahko naberemo novih moči, se prenovimo. Pogled na zeleno listje in iglice odpočije utrujene oči. Zelena nas pomirja in je dobra za srce.

5. Edinstvena doživetja v neokrnjeni naravi Tuhinjske doline

Tuhinjska dolina, zelena predalpska dolina z zdravilno termalno vodo vas vabi k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa in sprostitvi v neokrnjeni naravi, umaknjeno od množičnega turizma, le slabo uro od slovenske prestolnice.

 

Z namenom preprečevanja širjenja virusa Covid-19 in ohranjanja zdravja vas prosimo, da ob prihodu:

 • vstopate posamično in upoštevate varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra

 • nadenite si zaščitno obrazno masko (tudi na odprtem prostoru je nošenje maske obvezno, če ni vsaj 1,5 metra medosebne razdalje). Obvezna je uporaba zaščitne kirurške ali maske tipa FFP2.

 • razkužite si roke, podajalniki z razkužili so na voljo na vsakem koraku v kompleksu, tudi v vseh hodnikih v apartmajskem naselju pred vhodom v posamezni apartma

 • upoštevajte smer gibanja ob prihodu in odhodu, le-ta je označena z označevalnimi puščicami.

Skladno s trenutnimi vladnimi ukrepi morate ob prijavi za bivanje ali  dnevnem obisku (kopanje na bazenu, savnanje, wellness in gostinske storitve) izpolnjevati enega izmed PCT pogojev, pri čemer se morate poleg dokazila PCT izkazati tudi z veljavnim osebnim dokumentom. 

 

Pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (v nadaljnjem besedilu: pogoj PCT) je izpolnjen, če ob vašem obisku pri nas razpolagate z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;

2. z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR (v nadaljnjem besedilu: EU DCP);

3. z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku;

4. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim izkazujejo, da so prejele:

‒ drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca oziroma kombinacijo dveh cepiv iz te alineje. Dokazilo se pridobi takoj po prejetem drugem odmerku;

‒ odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;

5. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni;

6. z dokazilom o prebolevnosti iz prejšnje točke in dokazilom o cepljenju iz 4. točke tega člena, s katerim dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva iz prve alineje 4. točke tega člena. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

 

Imetniki digitalne identitete imajo na voljo tudi digitalna potrdila o prebolelosti, cepljenju in testiranju. 

Dokazila o testiranju iz prejšnjega odstavka se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Republiki Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

 

Osebe, ki še niso dopolnile 12 let in bivajo/prihajajo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki, ne potrebujejo dokazila oz. potrdila o izpolnjevanju PCT pogojev.

 

Vabljeni v naše terme, vendar le če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj). Ne dotikamo se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami. Upoštevamo pravilno higieno kašlja (preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava). Papirnati robček po vsaki uporabi odvržemo med odpadke in si nato umijemo roke z milom ter vodo. Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo.

 

Notranji termalni bazeni

Uporaba storitev kopanja v termalnih bazenih je na voljo za apartmajske goste in dnevne obiskovalce.

 • Ob vstopu v objekt ter pred in po uporabi sanitarij in garderobe si morate obvezno razkužiti roke in držati varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra v vodi in zunaj.

 • Pri gibanju in zadrževanju na zaprtem kraju (recepcija, sanitarije, garderoba), ob upoštevanju ohranjanja medosebne razdalje, uporabljajte zaščitno obrazno masko.

 • Pred vstopom v kopalno območje se obvezno oprhajte in vstopate skozi vodno pregrado za umivanje stopal.

 • Za zagotavljanje visokih varnostnih in higienskih standardov redno prezračujemo vse zaprte prostore. Dosledno čistimo in razkužujemo bazenske ploščadi in vodne atrakcije. Redno razkužujemo vse kontaktne površine, npr. ograje, držala, prijemala, kljuke in ostale površine, ki se jih obiskovalci pogosto dotikate z rokami. Intenzivno dezinfekcijo in čiščenje sanitarij izvajamo vsako uro. Ležalnike razkužujemo večkrat dnevno in jih tudi označimo, da so razkuženi in pripravljeni za novega gosta. Ležalniki so razmaknjeni z upoštevanjem varne medsebojne razdalje.

 • Uporaba sušilnikov za roke in lase v zaprtih prostorih, bi v primeru prisotnih oseb, ki bi lahko imeli virus, čeprav nimajo simptomov, lahko pospešila prenos in raznos virusa, ker potiska zrak od ene osebe k drugi ter po prostoru. Zato smo sušilnike za roke zamenjali z uporabo papirnatih brisač, ki so na voljo v vseh sanitarijah. V garderobah je na voljo manjše število sušilnikov za lase zaradi ohranjanja medsebojne razdalje. Pri uporabi le-teh pa za zmanjševanje tveganja prenosa virusa goste prosimo za ohranjanje razdalje med tistimi, ki si sušijo lase, najmanj 4 m, ob obvezni uporabi obraznih mask, v kolikor ni zagotovljene razdalje.

Savna in Wellness center

 • Svet savn obratuje od petka, 11. 6. 2021 od 17. med delovnikom, od 13. ure ob vikendih. Savne se zapirajo istočasno kot termalni bazeni.

 • Za razvajanje v Wellness centru je potrebna vnaprejšnja rezervacija storitve glede na razpoložljive termine. 

 

Gostinski objekti

Kavarna in restavracija POTOČKA s trenutnimi vladnimi ukrepi preprečevanja širjenja virusa Covid-19 obratuje s prilagojenim izvajanjem gostinske dejavnosti. 

 • Gostinske storitve lahko koristijo apartmajski gostje in zunanji gostje ob pogoju, da imajo negativni hitri ali PRC test ali potrdilo o prebolevnosti oz. celjenosti zoper Covid-19 (kot navedeno zgoraj o pogojih PCT).

 • Skladno z Odlokom je v zunanjih prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, pogoj PCT za goste od 6. 9. 2021 potreben. 

 • Goste prosimo, da si razkužijo roke ob vstopu in izstopu ter ohranjajo medsebojno razdaljo, ob vstopu v restavracijo si nadenite zaščitno obrazno masko.

 • Gostinsko osebje skrbi za izvajanje HACCP sistema, si redno in temeljito umiva in razkužuje roke, pri delu nosi zaščitne maske za nos in usta, redno čisti in razkužuje mize, stole in ostale površine (tekstilne prte smo iz miz odstranili), skrbi za redno prezračevanje prostorov, skrbi za sprotno in redno razkuževanje inventarja, ki ga uporablja več gostov (kis/olje, solnice, košare za pribor), pripravi posamično pakiran in v servieto zavit pribor.

 

Apartmajsko naselje

Naši prostorni apartmaji se nahajajo v apartmajskem naselju osmih hišk. Z ločenimi vhodi omogočajo dodatno zagotovilo manjših stikov z ostalimi gosti, pred vsakim vstopom v apartma je na voljo razkužilo za roke.

Dnevno sledimo visokim varnostnim in higienskim standardom. Razkužujemo redno dnevno – stikala za luči, ročaji na vratih, ključi, daljinci, ograje … in vse ostale površine.

Preventivno smo odstranili okrasne blazine in posteljna pregrinjala.

 

Animacijski program

Vse animacijske aktivnosti se izvajajo skladno s priporočili zbiranja števila ljudi in ohranjanja varnostne razdalje, nošnje obraznih mask ter higiene rok in kašlja. 

 

Vse goste naprošamo za spremljanje navodil in priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužb. 

Še naprej spremljajte našo stran in družbene medije, saj vam bomo vse novosti sproti sporočali. 

                                 

Preverite nove AKTUALNE PAKETE in rezervirajte vaš želeni termin že danes. Več o paketih TUKAJ

Povezane novice

Turistične bone lahko izkoristite za aktivne termalne počitnice v Termah Snovik v objemu neokrnjene narave.
Termalni užitki v objemu gozdov Tuhinjske doline.

  Čarobni božič v Termah Snovik
  Sreča je v majhnih stvareh, toplih ljudeh, v stisnjenih dlaneh. Preživite najlepši družinski praznik v Termah Snovik, ob robu gozda, v termalni vodi, ob odlični hrani. REZERVIRAJ
   
  Silvestrovanje v kopalkah na bazenu
  Preživite najdaljšo noč v letu sproščeno v kopalkah z razvajanjem v bazenih s termalno vodo in novoletnimi okusnimi dobrotami. Že od 63 € na osebo/dan. REZERVIRAJ
   
  Vrednostni darilni bon 50 €
  Svojim najdražjim poklonite vrednostni darilni bon, podarite jim sprostitev in dobro počutje.
  Cena:
  50,00 €
  Družinski paket
  TOP doživetja v čudoviti naravi s pestrim animacijskim programom v času krompirjevih počitnic. Najmlajši otrok do 11,99. leta biva brezplačno. REZERVIRAJ
   
  VOUCHER PAKET NOČITEV Z ZAJTRKOM
  Termalni oddih s turističnimi boni že od 60 € na osebo na dan z vključenim zajtrkom, kopanjem v termalnih bazenih in številnimi dodatnimi ugodnostmi. REZERVIRAJ
   
  Aktivni paket
  Aktivni prosti čas, stran od mestnega vrveža. Podajte se po pohodniških in kolesarskih poteh Tuhinjske doline po slikovitih in gričevnatih planinah ter plavajte v bazenih z zdravilno termalno vodo. REZERVIRAJ
   
  Kneipp paket
  Vzemite si čas zase in spoznajte Kneippove metode zdravega načina življenja. Preživite sproščujoč in brezskrben oddih v čudovitem, mirnem okolju, obdanem z gozdovi in obronki gora. REZERVIRAJ
   
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih