Koledar
Darilni bon
PAKETI

KNEIPPOV DAN (8. julij 2023)

V Termah Snovik je vsak dan, Kneipp dan, saj v Kneippovem centru vsak dan obiskovalce, goste spoznavamo s knajpanjem, življenjsko filozofijo zdravega načina življenja po izumitelju knajpanja Sebastianu Kneippu, nemškem duhovniku, hidro in fitoterapevtu.

V termah tradicionalno vsako leto en dan posvetimo Kneippovim terapijam, ki združuje pet naravnih elementov: voda, gibanje, prehrana, zelišča ter ravnotežje, ki celostno poveže prve štiri elemente. 

Kneippov dan bo potekal v soboto, 8. julija 2023 tekom celega dneva. Na Kneippovem dnevu boste imeli priložnost spoznati različne tehnike in metode Kneippove terapije ter se naučiti, kako jih vključiti v svoj vsakdanji življenjski slog. Odkrili boste skrivnosti knajpanja in vpliva na vaše zdravje, sprostitev in energijo ter ustvarjanje bolj zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Na tem izjemnem dogodku boste skupaj s strokovno ekipo term spoznavali pet Kneippovih stebrov, ki vam jih bodo približali skozi prakso, nasvete, izkušnje. Program je letos zasnovan tako za otroke kot odrasle, zato bo zagotovo zabaven in poučen za vse generacije. Za otroke pripravljamo zanimivo spoznavanje z zdravimi navadami, z zabavnimi odkrivanjem nalog bodo postali pravi Kneipp junaki, kar je v letošnjem letu tudi novost, saj se v termah zavedejo, kako pomembno je že otroke navajati na zdrave navade.

Program Kneippovega dne bo letos pester in raznolik, pričetek je ob 9:30 uri. Med drugim boste lahko uživali v prijetnih in sproščujočih kopelih, se udeležili delavnic zeliščarstva, se naučili vaj za Kneippovo hidroterapijo, preizkusili refleksno masažo stopal ter uživali v zdravi in okusni Kneippovi prehrani ter se spoznali z gozdnimi doživetji in vplivi gozda na dobro počutje.

 

 Osrednji program:

9:30 Pričetek in Kneippova dobrodošlica na Kneippovi ploščadi pred termami (sprejem s Kneipp kavo in čajem, predstavitev poteka Kneippovega dneva) 

10:00 - 10:30 Skupinska vodna telovadba na bazenu  

10:30 - 11:00 Nauki Sebastiana Kneippa po njegovi filozofiji zdravega načina življenja: pogovor ob hidroterapijah, Kneippovih oblivih z mrzlo vodo in na sprehodu po bosonogi spiralni poti ob bazenih

11:00 - 12:00 Kuharska delavnica priprave Kneipp kolačka in domačega zeliščnega namaza: vključena je degustacija, vsak udeleženec delavnice prejme recept (v dvorani Tuhinjka)

12:00 - 15:00 Plavanje v bazenih z zdravilno termalno vodo in spostitev (notranji in zunanji bazeni z zdravilno termalno vodo)

12:00 - 15:00 Kneippovo dnevno kosilo v restavraciji Potočka (po želji, doplačilo za dnevno kosilo 15 €) 

15:00 - 16:00 Zdravilni učinki eteričnih olj in njihova uporaba (predavanje o aromaterapiji s praktičnimi nasveti)

Izvajalka: Saša Klar, certificirana aromaterapevtka

16:00 - 18:00 Gozdno doživetje z meditacijo in zvočno kopeljo (zbor pred recepcijo)

Izvajalec programov gozdnih doživetij: Luka Brinovec

 

Cena osrednjega programa: 43,00 € / osebo z vključeno vstopnico za celodnevno kopanje

Člani Kneipp Kluba, v katerega se lahko včlanite brezplačno vsak dan na recepciji, imajo 20 % popust na kotizacijoObvezne so prijave najkasneje do 6. 7. 2023 na telefonsko številko 01 83 44 100 ali preko email naslova na info@terme-snovik.si.  

 

Brezplačni spremljajoči program za družine

 

Vabljene družine, da se udeležite Kneippovega dne, da si vzamete čas za družinski dan, ki ga boste preživeli en z drugim ter sem na zabaven in poučen način spoznali s knajpanjem za zdrav življenjski slog.

 

9:00 - 10:00  JUNAKOVO PITJE VODE: pohod do izvira, pitje vode, spoznavanje s pitjem vode (zbor pred recepcijo)

10:00 – 11:30 Plavanje na bazenih s termalno vodo

11:30 - 12:30 JUNAKOVA PREHRANA: delavnica izdelave sadnih nabodal in zdravega termalnega napitka (v animacijski sobi na bazenih)

12:30 - 13:00 JUNAKOVO GIBANJE: vodna rekreacijo, pol urna vodna otroška telovadba in tekmovanje v zmogljivosti (otroški bazenček) 

13:00 - 14:00 JUNAKOVA SPROSTITEV: sprehod po bosonogi poti v obliki polžka in vaje čuječnosti za otroke (spiralna pot ob bazenih)

14:00 - 15:00 JUNAKOVO SPOZNAVANJE ZELIŠČ: spoznavanje z zelišči z ugankami, s karticami, z vonjanjem in tipom, risanje zelišč (na travniku na koncu zunanjega bazena) 

 Pri vsaki delavnici, ki se jo otrok udeleži dobi nalepko. Glede na to, koliko izzivov je uspešno opravil, postane mali, veliki ali super Kneippov junak in prejme lepe nagrade. 

 

Cena spremljajočega programa: program je brezplačen, prijave niso potrebne, družina kupi le vstopnice za kopanje.

Pridružite se in dovolite, da Kneippov dan v Termah Snovik postane vaša pot do zdravja, sprostitve in dobrega počutja.

 

"Narava je vir zdravja." 

(Sebastian Kneipp)

 

Povezane novice

Pridružite se klubu za zdrave navade in dobro počutje.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih