Koledar
Darilni bon
PAKETI

KULINARIČNI VEČERI SE VRAČAJO

MARTINOVANJE V TERMAH SNOVIK

Petek, 11. 11. 2022 ob 19:00

 

V Terme Snovik se vračajo glasbeno-kulinarični večeri, in prvi med njimi bo Martinov kulinarični večer ob priljubljenem slovenskem prazniku, martinovanju, ko se mošt spremeni v vino. In ker sta vino in dobra hrana izredno rada družita,  bo temu tako tudi na Martinov kulinarični večer v Termah Snovik.

Martinovanje ob tipičnih martinovih jedeh restavracije Potočka bo potekalo v petek, 11. 11. 2022 ob 19. uri ob vinski spremljavi s skrbno izbranimi vini iz Hiše dobrih vin Koželj in glasbenih ritmih v živo.

 

MARTINOV 4-HODNI MENI   

 

Pozdrav iz kuhinje

***

Jesenska bučna juha

***

Sočno pečena račja krača  

Domači Martinovi mlinci

Dušeno rdeče zelje z jabolkom

***

Polnjena hruška z orehi, kuhana v rdečem vinu

 

VINSKA SPREMLJAVA 4-hodnemu meniju

Pozdrav iz kuhinje ob mladem vinu, Puklavec, Ljutomersko-ormoško gorice

***

Kremna juha v družbi Sauvignonasse, VINA BENEDETIČ, Goriška Brda 

Vino bolj poznano pod imenom Tokaj, ki je že kar nekaj let zaščiteno s strani Madžarske, zato se pri nas uporabljajo imena, kot so jakot, sauvignonasse, ali zeleni sauvignon. Vino je nežne zlatorumene barve, vonj poletnih travnikov. malo cvetlic in malo zelišč. Najdemo tudi marelice in mandlje. V ustih je vino polno in lepo zaokroženo, a hkrati še vedno lepo sveže in mineralno. Šolski primer tokaja iz Goriških brd, ki je prejel tudi bronasto Decanterjevo nagrado.

***

Kraljica večera račka z vinom Cuvee BREG RED, VINA MAROF, Goričko

To je krasen cuvee, narejen iz modre frankinje in zweigelta v razmerju 60 proti 40 procentov. Zweigelt pa je križanec med modro frankinjo in šentlovrenko. Vino prihaja z Goričkega, kjer je bil včasih dejaven edini vulkan na slovenskem. Zaradi vulkanske zemlje in usedlin Panonskega morja je to vino z zelo intenzivno cvetico. Prevladujejo pikantne note, s čudovito strukturo. Kljub starejšemu letniku premore lepo svežino, ima kompleksen karakter in izjemen pookus. Zorenje v barik sodčkih (36 mesecev), mu je samo še dodalo eno višjo dimenzijo. Vino z zelo širokim spektrom mesnih ali zelenjavnih jedi. Rad ima bolj pikantno hrano.

***

Sladka pregreha z vinom Riesling/RENSKI RIZLING, VINA MAROF, Goričko

Polsladek renski rizling lepe zlatorumene barve. Vonjamo zelišča, breskve, marelice. Ostanek sladkorja se prekrasno poveže s višjimi kislinami, kar nam pomaga, da lahko vino pijemo pri sladicah, kot so potice, palačinke z orehi, kremšnite, sadne sladice, ali pa s perutnino in testeninami. V ustih se pokaže, zakaj paravijo, da je renski rizling kralj belih vin. Ponudi nam bogat okus po marelicah in ananasu, na koncu malo petroleja, kar je pa tudi značilno za rence. Lep okus in še dolg zaton. S svojim močnim telesom je primeren tudi za staranje.

 

 

Martinovanje je pri nas pomemben del tradicije, ki ga dandanes zaznamuje predvsem družinsko in prijateljsko srečanje ob tipičnih martinovih jedeh. V Termah bomo poskrbeli za odličen kulinarično glasbeni večer, vas pa vabimo, da povabite svojo družino ali prijatelje in čim hitreje rezervirate mizo, saj je število mest omejeno.

Cena Martinovega kulinaričnega večera (4-hodni meni, glasba v živo): 23 € / osebo

Ob odlični hrani priporočamo vinsko spremljavo z izbranimi vini hiše Koželj: 15 € / osebo  

Rezervacije sprejemamo do četrtka, 10. 11. 2022 do 12. ure oz. do zapolnitve mest na telefonski številki 01 83 44 101 ali preko elektronske pošte booking@terme-snovik.si.

 

Vabljeni v našo družbo in na krst mladega vina. 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih