Koledar
Darilni bon
PAKETI

 

Odgovornost do okolja

 

 

 

 

 »Ne delajte ničesar, kar vam škodi.«

                    Sebastian Kneipp

 

Pri svojem delovanju posvečamo veliko pozornost okolju, v katerem delujemo in ga aktivno sooblikujemo.

Že od svojega začetka sledimo viziji energetsko učinkovitih in okolju prijaznih term. Leta 2005 smo se podali na pot, po kateri nas vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov.

Leta 2008 smo prvi prejeli znak za okolje Ecolabel (Eko marjetica) za okolju prijazno delovanje po kriterijih Evropske komisije, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem.

Leta 2015 smo dobili naziv Slovenia Green Accommodation, s katerim smo vključeni v Zeleno shemo slovenskega turizma. Znak podeljuje Slovenska turistična organizacija (STO).

 

Smo aktivni člani konzorcija Slovenia Green.

Politika kakovosti in ravnanja z okoljem

 

V Termah Snovik smo prepričani, da gostje definirajo kakovost. Gostje pričakujejo storitve višjega kakovostnega razreda, ki kar najbolj izpolnjujejo njihova pričakovanja, potrebe in želje. Zaposleni so odgovorni za kakovost njihovih storitev in zadovoljstvo gostov. Odgovornost vodstva je, da omogoča izvajanje politike, ki vključuje cilje kakovosti,   upravlja in nenehno izboljšuje postopke in procese. Vodstvo se zavezuje, da zaposlene in zainteresirano javnost redno obvešča o okoljskem delovanju podjetja.

Konkurenčno okolje, v katerem delujemo, zahteva nenehne izboljšave internih procesov predvsem pa inovativne storitve, kar je pogoje za pridobivanje novih in ohranjanje stalnih gostov. O politiki kakovosti in iz tega izhajajočih konkretnih ciljih kakovosti, informiramo osebje na vseh nivojih podjetja.

Politika vodstva je okolju prijazno podjetje. Vodstvo podjetja se je zavezalo slediti in uvajati sodobne energetske tehnologije za učinkovito rabo in obnovljive vire energije pri segrevanju/hlajenju celotnega kompleksa Term Snovik. Politika kakovosti podjetja Term Snovik se je z letom 2006 obvezala za izpolnjevanje zahtev okoljske zakonodaje in preprečevanje onesnaževanja. 

Dolgoletne izkušnje na EKO in trajnostnem področju so naša konkurenčna prednost. Svoje eko poslanstvo uresničujemo na vseh nivojih – zaposleni, gosti, lokalno prebivalstvo. 

 

 Okoljska politika družbe Terme Snovik - Kamnik, d.o.o. (prenesi dokument)

 

(brezplačna polnilca za električna vozila - na voljo so 4 mesta v naselju)

 

Tudi barvni elementi logotipa Term Snovik tvorijo celoto in tako predstavljajo Terme Snovik - energetsko varčne, ter okolju in ljudem prijazne terme. Hkrati se iz logotipa zrcali dejstvo, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji (bela linija med zelenim in rjavim elementom predstavlja cesto, ki pelje do term).

Osnovni razpoznavni znak oz. logotip je sestavljen iz štirih barv, ki predstavljajo štiri elemente:

  • temno rumena (sonce oz. sončni žarek – način pridobivanja energije s sončnimi kolektorji);

  • modra (kopalne površine, s katerimi so povezani tudi mehurčki in slogan ‘‘svet termalnih užitkov’’. Poleg tega modra barva simbolično ponazarja okolju prijazne terme - obnovljivi viri energije);

  • zelena (idilična narava - svežina travnatih površin, ki obdajajo področje term);

  • rjava (ponazarja les – način ogrevanja z biomaso).

 

PRAVNO OBVESTILO  | Terme Snovik – Kamnik d.o.o., Vse pravice pridržane.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih